Dierenmishandeling

Puppy met gebroken poot gedumpt in Rotterdam

14 december 2018 10:27 Aangepast: 14 december 2018 12:21
Hond Trip en de röntgenfoto van zijn gebroken poot Beeld © Dierenbescherming

Afgelopen weekend is er in Rotterdam een puppy met een gebroken pootje gevonden. Het diertje was er slecht aan toe en liep mank.

De puppy werd gevonden in het riet langs de Maeterlinckweg in Rotterdam-Zuid. Het hondje is met de dierenambulance opgehaald en naar een asiel in Spijkenisse gebracht. De Amerikaanse Stafford terriër is niet gechipt, waardoor de eigenaar niet is te achterhalen.

"Het kleine hondje, dat inmiddels de naam Trip heeft gekregen, is pas vier maanden oud, loopt slecht en is licht ondervoed", laat de Dierenbescherming weten. "De pup heeft direct intensieve zorg nodig."

In het asiel vindt Trip troost bij een oudere hond. In het asiel vindt Trip troost bij een oudere hond.

'Zeer drastische ingreep'

De dierenarts heeft foto's van het hondje gemaakt. Daarop is te zien dat Trip een oude breuk heeft in zijn poot. "De breuk is zo oud dat het arme diertje er minstens een maand mee rond heeft moeten lopen."

Omdat het hondje nog zo jong is, is de Dierenbescherming op zoek naar een specialist die de poot goed kan zetten, zodat deze niet geamputeerd hoeft te worden. " Dat is voor een jonge pup een zeer drastische ingreep, die we hopelijk kunnen voorkomen."

'Met vier pootjes naar een fijn gezin'

Doordat het bot van de hond al een beetje vergroeid is, wordt het een kostbare operatie. "Voor Trip breken er spannende tijden aan want we zullen hem de komende maanden intensief moeten verzorgen, zodat hij straks gezond en hopelijk met vier pootjes naar een fijn gezin kan."

Omdat de kosten van de behandeling snel oplopen en de eigenaar niet bekend is, is de Dierenbescherming op zoek naar mensen die geld willen doneren.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore