Foto

Wie is deze man die naast een bultrug in Scheveningen surft?

13 december 2018 16:49 Aangepast: 13 december 2018 16:51
De surfer vlak naast de bultrug Beeld © Piet van Gemerden

Een maand geleden maakte fotograaf Piet van Gemerden (76) een foto van een surfer die voor de kust van Scheveningen vlak langs een bultrug scheerde. Piet is nu op zoek naar de sportieveling die op het plaatje staat.

Op 10 november zat Piet van Gemerden met zijn camera aan het Scheveningse strand, in de hoop foto's te kunnen maken van de bultrug die daar voor de kust zwom. "Ik had via Facebook doorgekregen dat iemand hem gespot had, dus ik ben er meteen naartoe gegaan", zegt Piet tegen Editie NL.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Vogelspotters op Texel zien enorme bultrug

De hobbyfotograaf maakt vooral plaatjes van vogels en insecten, maar dit soort grotere dieren vindt hij ook interessant. En hij had geluk: kort nadat hij zijn camera in de hand had genomen had hij beet en maakte hij het perfecte plaatje. "Dit zie je toch bijna nooit? Een surfer en een bultrug in één foto!"

'Ik wil de man vinden'

De foto was extra bijzonder voor Piet, omdat hij vroeger zelf op dezelfde plek surfte. "Ik ben hier aardig wat keren heen en weer gegaan. Dat ik nu beide hobby's samen heb vastgelegd, vind ik geweldig."

Maar wie de surfer is, dat weet Piet niet. "Ik zou de man graag willen vinden. Het is toch leuk om zo'n foto van jezelf te hebben, dus die zou ik hem graag willen geven." De fotograaf roept iedereen die de surfer denkt te herkennen op om een bericht te sturen naar de Facebookgroep 'Bultrug Scheveningen'.

`