Ga naar de inhoud
Mode

H&M komt met genderneutrale kledinglijn: 'We moeten er niet in doorslaan'

Beeld © H&M

H&M en het Zweedse schoenenmerk Eytys komen met een nieuwe collectie voor zowel mannen als vrouwen: de kledinglijn bestaat uit unisex schoenen, shirts en broeken.

De nieuwe kleding van de Zweedse modeketen vind je zowel op de mannen- als vrouwenafdeling. Het sneakermerk Eytys, waarmee H&M de genderneutrale collectie heeft ontwikkeld, staat bekend om hun unisex kleding.

Een
Lees ook:
Een crop top en make-up voor mannen: 'Een toffe ontwikkeling'

"De collectie heeft alles te maken met proporties en het creëren van een uitgesproken unisex silhouet", zegt Max Schiller, Creatief Directeur van Eytys. Het bedrijf probeert zich los te maken van de beperkingen die mensen ervaren door hun geslacht of leeftijd.

'Vrouwen in een mannenblouse zijn sexy'

Toch is unisex kleding zeker niet nieuw. "Het is niet spannend of vernieuwend. Het gebeurt al jaren", zegt stylist Manon Meijers tegen Editie NL. "Steeds meer vrouwen dragen mannenkleding en andersom. En het ziet er vaak leuk uit. Vrouwen in een mannenblouse zijn vaak heel sexy."

De stylist zegt wel dat we moeten oppassen met het label 'genderneutraal'. "Ik denk dat veel merken unisex kleding tegenwoordig ook gebruiken als marketingtruc. Genderneutraal is een hot thema, maar we moeten er niet in doorslaan. Het is ook leuk om het onderscheid tussen mannen en vrouwen te laten zien."

De nieuwe collectie bevat schoenen, laarzen, jassen, T-shirts en broeken, waarbij er geen onderscheid wordt gemaakt in dames- en herenitems. De kledinglijn staat vanaf 24 januari online.