Ga naar de inhoud
Kerstgevoel

Reclamehond Frekkel verovert Nederland: 'Hij krijgt een eigen documentaire'

Frekkel Beeld © Staatsloterij

Een klein nat scharminkeltje is op dit moment misschien wel het meest besproken hondje van het land. Hij heet Frekkel, en speelt de hoofdrol in de reclame van een Nederlandse loterij. Waar eerder supermarkten onze harten willen veroveren met zielige verhalen duiken andere bedrijven nu ook op onze emotie.

In de commercial zien we een zielig hondje dat bang is hij wordt ingeruild voor een mooier exemplaar wanneer zijn baasjes de loterij winnen. Hij loopt weg en zijn baasjes hangen een poster voor hem op. Vindersloon: het staatslot van de baasjes.

Emotie

Met 'Frekkel de film' wil de staatsloterij onze gevoelige snaar raken. "We vonden zelf dat de campagne ook wat meer emotie zou mogen hebben; meer dan alleen het communiceren van die grote hoofdprijs", laat een woordvoerder van de loterij weten.

En dat is ze gelukt. Met het verhaal over het zielige hondje hebben ze de harten van de kijker weten te winnen. Op Twitter wordt er veel over het beestje gepraat.

Ook bij de loterij zelf zijn er veel reacties op de commercial gekomen. "We krijgen uit het hele land hartverwarmende reacties en liefdevolle foto’s van honden, katten en zelfs konijnen toegestuurd."

Lange verhalen

Het is een trend dat reclamemakers ons met de feestdagen proberen te raken met een lange emotionele reclame.

"Die langere verhalen in Engelse en Amerikaanse kerstreclames zijn al langer een ding", zei reclamestrateeg Marc Oosterhout van N=5 al eerder tegen Editie NL. "Nu komt die trend hiernaartoe."

Documentaire over Frekkel 

De staatsloterij doet er nog een schepje bovenop. Er wordt inmiddels hard gewerkt aan een documentaire over de reclamehond Frekkel. "Kijkers wilden van alles over Frekkel weten: of hij echt bestaat? Of hij gezond is? Wie zijn baasje is?. We gaan proberen al die vragen te beantwoorden in een documentaire over hem."