Ga naar de inhoud
Dierenmishandeling

Kittens vastgebonden aan een boom in Brabants dorp

Beeld © Facebook | Stichting Zwerfkat Boxtel

Bij Stichting Zwerfkat Boxtel zijn ze wel iets gewend. Maar kittens die vastgebonden worden aan een boom, dat hadden ze nog niet eerder gezien. "We zouden graag willen weten wie zoiets doet."

Vorige week woensdag werden de twee zwarte kittens door een vrouw gevonden bij een moestuin in het Brabantse dorp Esch. "Ze waren met een kattentuigje vastgebonden aan een boom", vertelt vrijwilliger Brenda van de Laak aan Editie NL. "Niet aan twee verschillende tuigjes, nee, samen aan één lijntje."

Kitten
Lees ook:
Kitten met tiewraps vastgebonden aan hek in Rotterdam: 'Ze moest daar ter plekke sterven'

De vinder belde meteen naar medewerkers van de stichting, die de kittens hebben opgehaald. Opvallend was dat de diertjes er goed aan toe waren. "Ze hebben duidelijk genoeg te eten gehad. Ze zijn ontzettend dik en ze zijn goed verzorgd. Ze hebben geen vlooien of wormen en de vacht ziet er mooi uit."

'Ze horen bij elkaar'

Brenda denkt dat de kittens broertjes zijn. "Ze horen duidelijk bij elkaar, dat zagen we meteen." De kittens zijn ongeveer zes maanden oud. "Ik heb geen idee van wie de dieren zijn en wat de situatie van die persoon is. We zouden het baasje graag willen vinden en met diegene in gesprek gaan."

De kittens zitten inmiddels in een gastgezin. "Daar blijven ze een aantal weken zitten. Als we geen nieuwe eigenaar vinden, worden ze ergens anders geplaatst." Mensen die denken te weten van wie de kittens zijn, worden verzocht contact op te nemen met de stichting.