Oud & Nieuw

De oliebollenvlaai is dé nieuwe decembersnack

07 december 2018 11:00 Aangepast: 07 december 2018 11:09
De oliebollenvlaai Beeld © Barry van der Steen

Als het feest is eten we taart, behalve tijdens oud & nieuw; dan eten we oliebollen. Om die twee samen te brengen heeft de bakker uit het Brabantse Made een echte oliebollenvlaai op de markt gebracht. Is dit jouw nieuwe favoriete decembersnack?

"Een overheerlijke vlaai met vers gebakken oliebollen 'on top'", schrijft bakker Barry uit Made op Facebook. Het is een feestje om op te eten, als we de bakker moeten geloven. "Er zit ook Zwitserse room omheen. Dat bestaat uit slagroom en pudding", zegt Barry tegen Omroep Brabant. 

Lovende reacties

Vanaf dit weekend kun je de vlaai bij de Echte bakker van der Steen in Made bemachtigen. De bakker maakt zijn publiek al warm met een filmpje op Facebook. In het filmpje zie je hoe de oliebollenvlaai gemaakt wordt. De reacties zijn nu al lovend, terwijl ze de vlaai nog niet eens hebben geproefd. "We verwachten dat het een succes wordt. Mijn vrouw die dit idee heeft bedacht, vond de vlaai in ieder geval heerlijk."

`