Ho, Ho, Ho(nd)!

Van rendierpakjes tot smokings: kerstkleding voor honden populair

07 december 2018 08:53 Aangepast: 10 december 2018 18:41
Beeld © Lidl

De Sint is uit het land en dus kunnen we ons volledig in de kerstgekte storten. Niet alleen wij moeten er mooi bijzitten met de feestdagen; ook onze viervoeters worden in de meest chique pakjes gehesen. Het aanbod kerstoutfits voor honden is dit jaar enorm.

Internationaal brengen modemerken al langer kerstcollecties voor huisdieren uit, maar ook in Nederland lijkt de fashiontrend nu echt voet aan de grond te krijgen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Coltruien, sjaals en gewatteerde jassen: hebben honden warme kleding nodig?

Zo heeft Lidl een elfenpakje voor jouw hond en kun je je viervoeter met een outfit van de HEMA omtoveren tot rendier. De H&M heeft een outfit die zowel voor de kerstdagen, als voor oud en nieuw geschikt is: een heuse hondensmoking.

De outfit van de HEMA De outfit van de HEMA

Ze weten niet dat het kerstmis is'

Eerder sprak Editie NL met Martin en Sascha Gaus over het aankleden van je hond. Over het algemeen is het niet nodig om je hond in een warme outfit te hullen. "Als het koud is, heb je het als baasje ook koud, Dan ga je gewoon minder lang naar buiten toe", zei Marin Gaus. "Maar je hond aankleden, kan ook geen kwaad."

Toch is het volgens Sascha Gaus wel belangrijk dat baasjes dat voor zichzelf doen en niet voor het dier. "We zijn een beetje doorgeslagen in het aankleden van honden. Huisdieren voelen een feestelijke stemming aan, maar dat het kerstmis is, hebben ze niet in de gaten."

De smoking H&M en het rendierpak van Hunkemöller De smoking H&M en het rendierpak van Hunkemöller
Editie NL

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore