Heerlijk middagje

Papendrechtse burgemeester trouwt verliefde pieten

05 december 2018 16:27 Aangepast: 05 december 2018 16:40
Beeld © Twitter @PapendrechtGemeente

Pieten die het klaslokaal volgooien met pepernoten of een hulpsinterklaas die de kinderen nog even goed toespreekt, zo vlak voor sinterklaasavond. Veel scholen pakken net als elk jaar uit met sinterklaas, maar een school in Papendrecht vierde de verjaardag van de sint wel op een zeer bijzondere manier.

De gemeente Papendrecht twitterde vandaag dat 'het gerucht al langer gonsde dat er twee verliefde pieten rondom basisschool De Wielen' rondhingen. En dat gerucht klopte. Sterker nog, vanochtend trouwde burgemeester Moerkerke van Papendrecht de twee verliefde pieten. 

Verliefd, verloofd, getrouwd

"Het was een mooi stukje theater", zegt initiatiefnemer Connie Schmid van basisschool De Wielen, die elk jaar de aankomst en viering van Sinterklaas op zich neemt. Omdat het thema van de Kinderboekenweek dit jaar 'Vriendschap en Liefde' was, bedacht Schmid dit jaar een verhaal over twee pieten die verliefd op elkaar zijn geworden.

"Als mooie afsluiting van het verhaal vroeg de ene piet de andere piet ten huwelijk", zegt Schmid tegen Editie NL. "Vervolgens heb ik de burgemeester gevraagd of hij het huwelijk bij ons op school wilde komen voltrekken. En dat wilde hij wel."

Burgemeester Moerkerke, die ook BABS (Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand) is, heeft een bijzondere band met de school, die vorig jaar nog bijna gesloten moest worden omdat er te weinig leerlingen op zaten. "Toen ik hoorde welk verhaal ze om het sinterklaasfeest hadden verzonnen, werd ik enthousiast. Ik ben officieel BABS dus dat maakt het extra leuk. Bovendien vind ik het fijn om vandaag op zo'n plek te zijn", zegt Moerkerke tegen Editie NL.

Groene pieten 

Dat de getrouwde pieten behoorlijk zwart zijn, kan niemand ontgaan. Ook de burgemeester niet. "Ja, ze waren zwart", zegt Moerkerke. "Maar ook al waren ze groen geweest, dan had ik het net zo goed gedaan. Ik ga me niet mengen in deze discussie."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore