Natuurproduct

'Nederland is af': twitteraar verbaasd over twee dennenappels voor 5 euro bij Intratuin

03 december 2018 16:45 Aangepast: 03 december 2018 16:48
Twee dennenappels voor 5 euro Beeld © twitter.com/IkwasinHaren

Half Nederland is stiekem al druk bezig met de kerstversieringen, en tuincentra doen daar uiteraard alvast aan mee. Bij Intratuin kun je zo'n beetje alle kerstversiering kopen die je maar wenst. Zo ook twee dennenappels voor vijf euro. En dat maakt veel reacties los op Twitter.

Twitteraar 'ikwasinharen' tweette een foto van twee verpakte dennenappels met een prijskaartje van vijf euro. Hij schrijft daarbij: "Okay. Nederland is af. De dennenappels die ik van mijn stoepje veeg worden bij de Intratuin voor 5 euro per twee verkocht. De mensen zijn compleet geschift!"

Milieu

Op de website schrijft Intratuin dat de dennenappels een natuurproduct zijn en in een naturelkleur verkrijgbaar zijn.

Een andere twitteraar maakt zich vooral boos over het feit dat dit niet goed is voor het milieu. "Afgevallen dennenappels worden opgeraapt en per twee in een plastic doos gedaan en met dieselvrachtwagens naar filialen gebracht. We sporen niet."

Een woordvoerder van Intratuin laat aan Editie NL weten dat de dennenappels behandeld zijn met een bepaalde was en dat er daarom ook geen beestjes in zitten. "Ik snap wel dat mensen het misschien gek vinden, maar je kunt ook kastanjes kopen in de supermarkt en die liggen ook gewoon in het bos."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore