Ga naar de inhoud
Kostuum

Nu al carnavalsdrukte bij feestwinkels: 'La casa de papel populair'

Het bekende kostuum uit de Netflix-serie 'La casa de papel' Beeld © ANP

Sinterklaas en kerst moeten nog beginnen, maar mensen onder de rivieren kijken stiekem al wat verder vooruit. Over 92 dagen is het namelijk carnaval. Toch lijkt de voorpret al te begonnen te zijn, want veel feestvierders hebben hun outfit al ingeslagen.

Bij Feestkleding 365 merken ze dat mensen steeds eerder de carnavalskriebels krijgen. Dit jaar valt het vooral op dat de verkoop van carnavalskleding al vroeg begint. "Tot nu toe ligt de verkoop 45 procent hoger dan vorig jaar rond deze tijd", laat een woordvoerder weten.

Dat zou voor een groot deel komen door het grote aantal groepsbestellingen, maar ook dat de elfde van de elfde op een zondag viel. "Een uitstekende dag om gezamenlijk te zoeken naar een kostuum."

'Verlies je vrienden niet uit het oog'

En naast de traditionele thema's is er een opvallende uitschieter. Kostuums die zijn gebaseerd op de Netflix-serie La casa de papel worden massaal verkocht. De serie was een grote hit in Nederland. "Menig carnavalsvierder kiest ervoor om er zijn of haar carnavalsoutfit van te maken."

De pakken, bestaande uit een rode overall en Dali masker, zijn zo populair dat ze standaard zijn uitverkocht. Feestkleding 365 waarschuwt daarom alvast: "Leuk voor je vrienden, maar minder leuk als er 20 andere casa de papel feestvierders in het café staan. Verlies je vriendengroep dus niet uit het oog!"

De populairste thema's:

  1. La casa de papel
  2. Dierenpakken 
  3. Cowboys en indianen
  4. Priesters en nonnen
  5. Superhelden

Bron: Feestkleding 365

Bron: Editie NL