Ga naar de inhoud
'Waar is mama?'

Avondje naar de film: ouders laten baby en peuter alleen thuis

Foto ter illustratie Beeld © iStock

Een avondje naar de bioscoop is minder ontspannen met twee kleine kinderen bij je. En dus besloten twee ouders uit Rotterdam hun kroost, dat lag te slapen, thuis te laten. Een klein probleem: halverwege werden de peuter en de baby in paniek wakker.

Woensdagavond kwam bij de politie Delft een melding binnen. "Ik begin met 'goedenavond politie', maar voordat ik ben uitgesproken hoor ik een kinderstemmetje vragen: 'waar is mama?'", schrijft een agent op Facebook. De agent schat dat het meisje aan de andere kant van de lijn niet ouder dan vier jaar is.

"Het meisje begint te huilen en zegt: 'ik weet niet waar mama is'." Op de achtergrond hoort de agent een baby huilen. Het meisje vertelt dat ze Emma heet en dat het de huilende baby haar kleine broertje is. De agent kan met het telefoonnummer het adres van de kinderen niet meteen achterhalen.

'Ik zie een politieauto!'

Emma vertelt dat ze haar ouders niet kan vinden. Het enige dat ze weet is dat ze in Rotterdam woont. Niet veel later vindt een collega van de agent het adres waar de kinderen zouden wonen. Maar wanneer agenten bij het huis aankomen, treffen ze de twee daar niet aan. "Het gezin is volgens de bewoners verhuisd naar een onbekend adres."

Kort daarna belt een man naar de politie die een klein meisje alleen in het raamkozijn ziet staan. De agenten rijden meteen naar het nieuwe adres. Emma, die nog met de alarmcentrale aan de telefoon hangt, zegt ineens: 'Ik zie een politieauto!' Het meisje in het raam is inderdaad de kleine Emma.

'Gerustgesteld dat Emma veilig is'

Haar ouders bleken een avondje naar de bioscoop te zijn. "Emma en haar broertje slapen altijd door en worden nooit voor een bepaalde tijd wakker. De ouders konden geen oppas krijgen en hebben het er op gegokt dat het wel goed zou komen", laat de agent weten.

Helaas werden de kinderen te vroeg wakker. "De ouders hebben een stevig gesprek gehad op het bureau en krijgen begeleiding van Bureau Jeugdzorg. Ik ben gerustgesteld dat Emma veilig is."