Nepbrief

Kerstversiering vóór 6 december? Dat wordt 'bestraft' in Tilburg

29 november 2018 10:08 Aangepast: 29 november 2018 18:31
Beeld © iStock

Het is nog november, het heerlijk avondje moet nog komen en de kerstman is heel ver weg. Maar daar laten veel mensen zich niet door tegenhouden. Het is koud en donker buiten, dus laat die gezellige kerstversiering maar gewoon komen, toch? In een brief die van de gemeente Tilburg zou zijn, staat dat je daarvoor een boete krijgt.

Cherly Marcinkowski uit Tilburg was nogal verbaasd toen ze een brief kreeg van Gemeente Tilburg. In de brief staat: 'Tijdens een inspectieronde door uw wijk heeft ons team Toezicht & Handhaving geconstateerd dat u één of meerdere Kerstgerelateerde versieringen heeft aangebracht in of om uw woning.'

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer

Na de Sint of nu al: wanneer 'mag' kerst?

Proces verbaal van 132 euro

'Wij maken u erop attent dat het vóór 6 december aanstaande niet is toegestaan kerstversieringen te plaatsen die zichtbaar zijn vanaf de openbare weg', gaat de brief verder.

Als Cherly de kerstversiering niet weghaalt voordat de toezichthouders opnieuw hun controle uitvoeren, zou ze een flinke boete krijgen. 'Mocht geconstateerd worden dat uw kerstversiering nog steeds zichtbaar is vanaf de openbare weg, dan riskeert u een proces verbaal van 132 euro wegens kerstoverlast.'

Fake news?

De Tilburgse weet niet wat haar overkomt. Ze plaatst een foto van de brief in de Facebook-groep 'Heel Tilburg in Een Groep' om haar verbazing te delen met haar stadsgenoten. De meeste mensen reageren stomverbaasd. Toch zijn er enkelen die niet geloven dat het een echte brief is.

'Kerstverlichting aan'

En inderdaad: de brief is een grap. De Gemeente Tilburg schrijft op Facebook: "Dat Tilburgers humor hebben wisten wij natuurlijk al. Gelukkig mag je in Tilburg gerust je huis versieren voor welke feestdag dan ook. #Fakenieuws."

Cherly is opgelucht en schrijft: "Gewoon weggooien die brief en de kerstverlichting aan!"

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore