Studentenkaart

Geliefde kat 'Prof. dr. Doerak' wordt officieel student Universiteit Groningen

22 november 2018 17:46 Aangepast: 22 november 2018 18:07
De kat met zijn studentenkaart Beeld © Instagram | University of Groningen

Hij loopt al jaren gezellig rond in en om de Rijksuniversiteit Groningen: de kat Prof. dr. Doerak. Een toepasselijke naam. En omdat hij zo geliefd is onder studenten, heeft hij sinds vandaag een echte studentenkaart, met pasfoto en studentnummer.

Al jaren is kat Doerak een trouwe gast op de Rijksuniversiteit Groningen. "Bij ons harmoniegebouw in de binnenstad hangt hij al jaren rond", vertelt woordvoerder aan Editie NL. "Hij gaat graag mee de collegezaal in en studenten houden van hem. Hij is zo lief en lekker knuffelbaar."

Eerder dit jaar is zijn maatje overleden en sindsdien zou Prof. dr. Doerak zich alleen hebben gevoeld. "Hij zocht de studenten nog vaker op dan normaal. Vooral rechtencolleges vindt hij erg interessant en die volgt hij dan ook regelmatig." 

'Hij is een echte persoonlijkheid'

De baasjes van Doerak, die naast de universiteit wonen, richtten een heus Instagram-account voor de kat op. Inmiddels heeft de pagina al meer dan 4000 volgers. Voornamelijk studenten. En dus vroegen ze of hij niet officieel tot de universiteit mocht behoren.

De studenten en het bestuur vonden dat voorstel niet meer dan terecht. "Hij is een echte persoonlijkheid. Hij zorgt voor ontspanning tijdens tentamens. Daarom hebben we hem een studentnummer en een collegekaart gegeven." En zo geschiedde: Doerak is niet langer alleen professor en dokter, maar nu ook student.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore