Snacken

Frietzaak introduceert kroket met chocoladevulling

22 november 2018 09:54 Aangepast: 22 november 2018 13:53
Beeld © Instagram | Frietboutique

Naast de traditionele kroket kennen we tegenwoordig de variant met kaas, garnaal en zelfs met zuurkool. Maar de dames van Frietboutique gaan een stapje verder: zij gooien een kroket met chocola in de frituur.

Op Instagram noemt Frietboutique, die een vestiging in Amsterdam en Rotterdam heeft, de chocoladekroket 'een guilty pleasure'. "Ja Ja, de geruchten zijn waar.. Chocolade in een kroket!" De 'choco-krok' wordt trots gepresenteerd. Eerder al bedachten oprichters Pebbles van Noorden en Sammy Berendsen patat met een red velvet saus.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Frietzaak komt met patatje red velvet: 'Het gaat om het verrassingseffect'

De kroket is samen met banketbakker Anton de Heer van Banketbakkerij H. van der Heyden ontwikkeld. "In plaats van bouillon hebben we chocolademelk gebruikt. En we hebben er een beetje rode peper doorheen gedaan, voor wat extra pit."

'Meer een gefrituurde chocoladebonbon'

"Mijn eerste reactie was: gadverdamme", zegt foodblogger ​Claartje Schröder van Foodness. "Een kroket hoort hartig te zijn. Het is een ragoutvulling met een krokant laagje. Als je er chocolade in doet, dan is het meer een gefrituurde chocoladebonbon."

"Waar de grens precies ligt, dat weet ik niet. Maar ik vind dat je dit geen kroket mag noemen", legt Claartje uit. "Ik zou het moeten proeven. Misschien is het stiekem wel heel lekker, maar noem het geen kroket. Dat is misleidend."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore