Mobiel streamen

Netflix test goedkoper abonnement op mobiel

15 november 2018 15:45 Aangepast: 15 november 2018 18:36
Beeld © Getty Images

Netflix-gebruikers hoeven mogelijk binnenkort minder te betalen voor de videodienst als ze alleen op hun smartphone willen kijken. Netflix test in enkele landen een goedkoper abonnement, dat alleen op mobiele telefoons werkt.

Netflix test in meerdere Aziatische landen een nieuw abonnement voor ongeveer de helft van de huidige prijs van het standaardabonnement. Met dat goedkopere abonnement is maar één stream tegelijk te kijken en dat kan niet in HD-kwaliteit. Netflix bevestigt de test in 'enkele landen' tegenover Techcrunch. Voor het 'mobile only'-abonnement rekent Netflix in Maleisië volgens de krant The Star 17 ringgit per maand, terwijl het normale abonnement 33 ringgit per maand kost. 

Netflix had eerder gezegd dat het met een goedkoper aanbod wilde komen in ‘opkomende markten’. In die landen hebben consumenten minder te besteden en is de smartphone vaak het belangrijkste apparaat om video's op te kijken. 

Nederland

Of Netflix het goedkopere abonnement in Europa zal aanbieden, is nog niet bekend. In Nederland kost het Basic-abonnement 8 euro per maand en het duurste abonnement 14 euro per maand. Netflix test sinds kort ook een nog duurder abonnement.

Onbeperkt kijken op mobiel

Netflix zet steeds meer in op het kijken van series op smartphones en werkt aan technieken om video's zo efficiënt mogelijk aan te bieden. Netflix-baas Reed Hastings zei in 2017 tegen Bright dat de videodienst hoopt dat providers afstappen van datalimieten voor mobiel internet, zodat mensen onbeperkt op hun telefoons kunnen kijken. "En dat moet niet alleen voor Netflix gelden, maar ook voor bijvoorbeeld YouTube of Videoland", aldus Hastings.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Netflixen is in verhouding erg duur in Nederland

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

De Netflix-rivaal van Disney heet Disney+

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore