Proost

Niet voor de kleintjes: chocoladeletter met wodka energy drink

13 november 2018 17:11 Aangepast: 14 november 2018 12:17
Beeld © Jamin

Geen puur, of melk, maar een chocoladeletter met de smaak van wodka, gemixt met energiedrank. Die letter ligt in de schappen van snoepwinkel Jamin. Het Nederlands Instituut voor Alcoholbeleid STAP is niet blij met dit sintsnoep met drank.

"We gaan helemaal los deze Sinterklaas, met deze topletter van witte chocolade", schrijft Jamin op haar website. "Een mix van wodka en je favoriete rood-blauwe energiedrank. Zo wordt pakjesavond 2018 helemaal lit."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Sinterklaas voor volwassenen: bakker komt met chocoladeletter vol sterke drank

Mensen die denken dat ze van de chocoladeletter dronken zullen worden hebben het mis: hij bestaat uit witte chocolade, plantaardige olie en slechts 0,2 procent wodka. De wodka-variant is niet de enige letter waar een alcoholische versnapering in verwerkt is. Zo verkoopt de snoepwinkel ook een chocoladeletter met Baileys en eentje met advocaat.

'Ik weet niet wat ze bezielt'

Wim van Dalen is directeur van alcoholinstituut STAP en begrijpt niet dat de Jamin dit soort snoepgoed in het assortiment heeft. "De combinatie tussen chocolade is niet nieuw, denk bijvoorbeeld aan bonbons met likeur. Maar dit snoepgoed is expliciet op jongeren gericht. Ik kan me niet voorstellen dat Jamin hiermee volwassenen probeert te bereiken."

Volgens Van Dalen raken kinderen door dit soort snoepgoed sneller gewend aan smaken die voor volwassenen bedoeld zijn. "Ze gaan echt een grens over. Ik weet niet wat ze bezielt." De directeur hoopt dat de letters dan ook niet aanslaan. "Het enige dat je kunt doen is Jamin erop aanspreken en dit als maatschappij afkeuren."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore