Strelen

Duizenden aanmeldingen sensuele polonaise: 'Een likje in de nek hoort erbij'

09 november 2018 11:03 Aangepast: 09 november 2018 11:03
Beeld © Facebook | Workshop sensueel polonaiselopen (met de kleren aan)

Bij carnaval hoort de polonaise. Maar volgens Rob Franken vinden we het tegenwoordig maar wat eng om zo dicht tegen elkaar, in een treintje, rond te dansen. Daarom bedacht hij de workshop 'sensueel polonaiselopen', die wegens grote belangstelling is uitgesteld.

"Er wordt weleens gezegd dat de polonaise passé is, maar dat is zeker niet waar. Er is een enorme belangstelling voor. Daarom bedachten we dit evenement", vertelt Rob Franken uit Beek en Donk aan Editie NL. Rob is zelf groot polonaise-liefhebber en probeert de dansvorm weer populair te maken. 

"Ik vind het ontzettend jammer dat er in deze tijd van #metoo meer afstand tussen mensen ontstaat. Met de workshop hoop ik dat mensen weer wat dichter bij elkaar komen." Wat dat in de praktijk betekent? "Als er iemand achter je loopt die je niet kent, mag diegene je gerust een likje in de nek geven."

'Kleine stap naar seksualiteit' 

Ja, dat likken, net als een streel over iemands arm, staat centraal bij de sensuele polonaise. "Schroom niet om wat dichter bij elkaar te lopen. Dat hoort erbij", vertelt Rob. Maar de organisatie is streng: "De kleren moeten aan blijven. We begrijpen dat het een kleine stap is naar seksualiteit, maar we gaan ervoor zorgen dat het niet uit de hand loopt. 

Aanvankelijk was het plan om de workshop aankomende zondag te organiseren, maar vanwege de grote belangstelling op Facebook is het evenement verplaatst. "Nu zal het sensueel polonaiselopen in maart plaatsvinden, in grote tenten op het plein. Dat hebben we met de plaatselijke autoriteiten overlegd."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore