Allememaggies!

Plannen voor Bassie en Adriaan-pretpark in Vlaardingen: 'Het is een hele eer'

09 november 2018 09:31 Aangepast: 09 november 2018 14:15
Beeld © ANP

Fans van Bassie en Adriaan opgelet! Als het aan de grootste politieke partij van Vlaardingen ligt, krijgen de clown en de acrobaat, samen met B100, de Plaaggeest en Robin, hun eigen pretpark.

Op een oud, braakliggend sportterrein moet, als het aan ONS Vlaardingen ligt, het Bassie en Adriaan-pretpark komen te staan. "We denken altijd een beetje anders en vonden dit een leuk, ludiek idee", vertelt raadslid Tim Thiel aan Editie NL. "Naar Vlaardingen komen geen massa's toeristen, dus misschien kunnen we de stad op deze manier op de kaart zetten."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Quiz: weet jij alles van het Land van Ooit?

Bas en Aad van Toor komen uit Vlaardingen en zijn echte iconen van de stad. "Iedereen kent ze. Bassie en Adriaan zijn een sterk merk, waar hele generaties mee zijn opgegroeid. Ik keek het vroeger, maar mijn zoontje van drie kijkt het nu ook."

'Altijd blijven lachen'

In het park zouden poppen uit de serie, maar ook een spookhuis en films moeten komen. "Het hoeft geen Efteling-formaat te zijn, maar als je een beetje durft te dromen, kan het uitgroeien tot iets groots.

En gaan Bassie en Adriaan zelf ook in het park rondlopen? "Ik denk niet dat Bas graag geïmiteerd wordt. En je weet: Bassie moet altijd blijven lachen. Maar ik denk dat als het echt een succes wordt, je niet om de twee karakters heen kunt."

'Een grote verrassing'

Sjef Scholte, de woordvoerder van Bassie en Adriaan, laat weten dat de gemeente nog geen contact heeft opgenomen met het duo. "Voor ons is het een grote verrassing, maar de broers vinden het een geweldig initiatief en een hele eer."

De clown en acrobaat benadrukken wel dat de uitvoering professioneel moet zijn. "Het moet geen park worden met vier attracties en wat poppen, waar alleen de naam 'Bassie en Adriaan' op geplakt is." Volgens de woordvoerder willen de broers graag betrokken worden bij de plannen.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore