Dag van de Franse taal

Quiz: hoe goed is jouw Frans?

08 november 2018 11:25 Aangepast: 08 november 2018 11:32

Voulez-vous….. ? En verder komen we vaak niet. Het is vandaag de dag van de Franse taal. Op veel scholen wordt er extra aandacht besteed aan Frans als examenvak omdat steeds minder leerlingen hiervoor kiezen.

Maar waarom zouden we? We kunnen tegenwoordig toch overal met Engels uit de voeten? Jarrish Ramcharan, Docent Frans op het Utrechts Stedelijk Gymnasium denkt daar heel anders over.

"Mensen denken dat het handig is voor een broodje bij de bakker, maar daar gaat het niet alleen om. Het is opening naar een andere cultuur. Het is goed om te weten dat er meer is in de wereld."

Wat heb je in de toekomst nodig?

Daarnaast gaan nog steeds heel veel Nederlanders jaarlijks op vakantie naar Frankrijk. Toch is dat niet het enige waar je naar moet kijken, denkt Nelleke Schuurman van Taleninstituut Brederode. Zij denkt dat leerlingen moeten kijken wat ze in de toekomst nodig zullen hebben. "Je moet kijken naar wat handig is en het Spaans wordt steeds interessanter, omdat meer mensen gaan reizen. Dan is het mondiaal gezien belangrijker."

Toch denkt Ramcharan dat de Franse taal ook in de toekomst belangrijk blijft. "Er wordt op elk continent Frans gesproken. Als je kennis hebt van het Frans dan kun je heel ver komen in je leven."

Doe de quiz!

Hoe goed is jouw kennis van het Frans? Wij hebben een aantal moeilijke woordjes op een rijtje gezet. Doe de quiz!

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`