Uit de zee

'Drugsvondst' op het strand van Vlissingen: 'Is dit een flauwe grap?'

07 november 2018 18:10 Aangepast: 07 november 2018 18:20
De aangespoelde 'drugs' Beeld © Wijkagenten Vlissingen

Alerte voorbijgangers op het Nollestrand in Vlissingen zagen vanochtend een verdacht aangespoeld pakketje. Een tweede pakketje dobberde nog in het water. 'Drugs' dachten de voorbijgangers en belden de politie. Het zou de zoveelste drugsvondst zijn in Zeeland, maar niets bleek minder waar. Er zat een ander wit goedje in: suiker.

"Dat het pakketjes drugs zouden zijn, ligt in de lijn der verwachting", zegt een woordvoerder van de politie Zeeland. Om 10.00 uur vanochtend kreeg de politie een melding over de twee verdachte pakketjes die er alle schijn van hadden drugspakketten te zijn. De politie nam de pakketjes in beslag en moesten na onderzoek concluderen dat er géén drugs in zaten. "Volgens mij zat er suiker in. En met die conclusie stopte het politie-onderzoek. Dan is het geen zaak meer van de politie."

De zee is groot

Naar het verhaal achter de dobberende pakketten suiker kan de woordvoerder ook alleen maar gissen. "De zee is groot. Er gebeurt zoveel. Ik kan wel tien scenario's bedenken: van een flauwe grap tot een probeersel."

Blijf vooral bellen

Toch dringt de politie er op aan dat strandgangers verdachte zaken blijven melden. Het komt namelijk geregeld voor dat het wél om drugs gaat. Zo trof de politie begin oktober nog 400 kilo cocaïne aan in Den Haag die zeer waarschijnlijk afkomstig was uit de haven van Vlissingen. En afgelopen weekend nog ontdekte de douane op een schip in de haven van Vlissingen opnieuw cocaïne.

"Blijf dus vooral bellen", zegt de woordvoerder. "Je moet er niet aan denken dat er drugs op het strand ligt, en er zijn kinderen aan het spelen."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore