Tweet

Online zoektocht naar doodrijder hond: 'Ga niet voor eigen rechter spelen'

07 november 2018 11:15 Aangepast: 07 november 2018 11:15
Archieffoto Beeld © iStock

Afgelopen zaterdag werd een hond doodgereden in Haarlem. De automobilist zou zijn doorgereden. Een tweet waarin dit uit de doeken wordt gedaan en het kenteken van de auto wordt vermeld, wordt massaal gedeeld. De politie is niet blij met deze online jacht op de dader. "Laat dit soort oproepen aan de politie over."

De twitteraar uit Haarlem begint zijn tweet, die hij maandag plaatste, met 'gezocht' en de vermelding van het kenteken van de automobilist: "Je hebt een hond aangereden op de Leidsevaart in Haarlem. En je vond de schade aan je bumper belangrijker dan jezelf ontfermen over de hond. Daarna stap je in." Hij besluit zijn bericht door zijn volgers op te roepen zijn bericht 'aub massaal te delen'.

'Aan de schandpaal'

En daar is dan ook massaal gehoor aan gegeven. In nog geen twee dagen is zijn bericht bijna 1900 keer geretweet en gaan zijn volgers flink met elkaar in discussie. Zo zegt Bert dat hij 'geen moeite heeft met het 'shamen' van zo'n eikel' Terwijl Billy Bob juist niet snapt dat een kenteken zomaar 'online wordt gepleurd'.

Politie Haarlem wil wel bevestigen dat er zaterdag een aanrijding met een hond heeft plaatsgevonden, maar niet of de automobilist al is gevonden. Ook weet de politie dat er inmiddels een online heksenjacht is geopend. En daar zijn ze niet blij mee. "We zijn altijd blij met hulp van het publiek. Maar ga alsjeblieft niet voor eigen rechter spelen. Laat dit soort oproepen aan de politie over", zegt een woordvoerder tegen Editie NL.

Twee kanten van het verhaal

Bovendien zegt de politiewoordvoerder dat het de taak van de politie is om twee kanten van het verhaal te laten zien. "Misschien heeft de bestuurder niet gemerkt dat hij de hond heeft geraakt. En wellicht is de bestuurder niet de eigenaar van de auto."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`