Tablet gestolen

Politie vraagt hulp bij teruggeven iPad: 'Herken je de mensen?'

06 november 2018 11:56 Aangepast: 06 november 2018 14:34
De politie zoekt het getrouwde stel dat op het vergrendelscherm van de gestolen iPad te zien is Beeld © Twitter.com/PolitieZuiddePijp

De Amsterdamse politie zoekt een getrouwd stel dat te zien is op een foto op een iPad. De tablet waar de foto op te zien is, is waarschijnlijk gestolen en de politie wil die graag teruggeven aan de eigenaren.

De politie twittert met het account van agenten in de wijken Zuid en de Pijp het lockscreen van een vermoedelijk gestolen iPad. Dat vergrendelscherm laat een trouwfoto van een stel zien.

Hij draagt een grijs pak, zij een witte trouwjurk met parels. Wie het echtpaar herkent, moet contact opnemen met de politie. En dat is inmiddels gebeurd: de eigenaar heeft de politie zelf gebeld. "Het bruidspaar is achterhaald", laten de agenten weten.

'Overdonderd door de reacties'

De iPad was vorige week bij een inbraak meegenomen, maar het bruidspaar had nog geen aangifte gedaan. "De vrouw is door vrienden en familie op de hoogte gesteld dat wij naar hen op zoeken waren. Ze was helemaal overdonderd door de reacties die zij zelf deze ochtend gekregen heeft."

De tablet wordt zo snel mogelijk teruggegeven aan het stel.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`