Undress For Love

Pemm (20) datet in haar blootje op tv: 'Mijn vriendinnen staan achter mij'

06 november 2018 12:15 Aangepast: 19 februari 2019 15:05
Pemm (20) ging naakt op tv om een nieuwe vlam te vinden in datingshow Undress For Love Beeld © Still Undress For Love

In het nieuwe datingprogramma Undress For Love op RTL 5 gaan deelnemers uit de kleren om de liefde te vinden. Weer een format in een langer rijtje naakt op tv en in tijdschriften. Niet alleen spannend, maar ook heel nuttig voor het publiek, zegt seksuoloog Eveline Stallaart. 'Dit laat echte lichamen zien waardoor we niet verpreutsen.'

Ze was zenuwachtig toen ze in de studio stond, zonder kleren. "Ik was verlegen en merkte dat ik niet zo makkelijk uit mijn woorden kwam. Iedereen kijkt naar je, maar dat gevoel gaat snel weg", zegt Pemm. In de eerste aflevering van het datingprogramma ging ze op zoek naar een mogelijke partner. Herkenbaar en in haar blootje. "Het was een impulsieve actie, maar ik ben blij dat ik het heb gedaan."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Lieke speelt voor Cupido in Undress For Love

Undress For Love kent een paar voorgangers als het om naakt daten gaat. Zo gingen BN'ers uit de kleren op een tropisch eiland in het RTL-programma Adam zkt Eva. Singles leerden elkaar in hun ondergoed en in bed kennen in Undressed op TLC. En in weekblad VIVA staan al 25 jaar naakte lezeressen. Anoniem, zonder hun hoofd op de foto.

In Undress For Love zoeken singles naakt naar een mogelijke liefde In Undress For Love zoeken singles naakt naar een mogelijke liefde

'Docenten zien mij naakt'

Journalist Kimberly Palmaccio krijgt wekelijks aanmeldingen voor de rubriek. "Jonge meiden willen het graag doen omdat ze dat leuk vinden voor later. Oudere vrouwen willen een boodschap meegeven. Ze omarmen hun lichaam."

Als de rubriek niet anoniem zou zijn, melden minder lezeressen zich aan, verwacht Palmaccio. "Ze willen niet herkend worden door collega's of de buurman." Pemm dacht daar ook over na. "Iedereen ziet mij naakt, ook mijn docenten. Maar aan de andere kant dacht ik: het is ook wel goed voor me. Ik kan laten zien dat het eigenlijk niet zo raar is. Het is maar naakt. Iedereen liep vroeger naakt."

Echte lijven

Pemm vindt dat er makkelijker over naakt gedaan moet worden. Seksuoloog Eveline Stallaart valt haar bij: "Ik denk eigenlijk dat we steeds minder naakt zijn door social media." Dat komt volgens haar doordat we daar onzeker van worden. "Iedereen is zich bewust van perfecte lijven. Dan denken ze: ik zie er niet zo uit en daarom verberg ik het liever. Daarom worden we preutser. We liggen ook minder topless op het strand."

Pemm en Florian leren elkaar kennen in de datingshow Pemm en Florian leren elkaar kennen in de datingshow

Een tv-programma of tijdschriftrubriek waar niet alleen perfecte lijven te zien zijn, kan die angst weg nemen. Stallaart: "Dit programma gaat in tegen de trend dat alles perfect moet zijn. Het is een goede boodschap die uitdraagt dat we meer echte lijven moeten zien en niet alleen die opgepoetste plaatjes."

'Waarom zou je je druk maken?'

Pemm hield aan haar deelname aan Undressed for Love een match met Florian en een heleboel positieve reacties over. "Vriendinnen staan achter me en vinden het knap dat ik dit durf. Mijn moeder vond het zelfs leuk. Ik durfde het eerst niet tegen mijn vader te vertellen, maar uiteindelijk zei hij: 'jij hebt je nooit druk gemaakt over naakt zijn.' Niemand is negatief."

Inmiddels zijn Pemm en Florian op een date geweest. Dat was gezellig, maar meer zit er voor Pemm niet in. Undress For Love is de komende weken te zien op maandagavond op RTL 5 of op RTL XL en Videoland by RTL.

`