Ga naar de inhoud
Ondergoed

Lingeriedief in Hengelo opgepakt dankzij 'lok-bh'

Archieffoto Beeld © iStock

Na de lok-fiets, lok-opa, lok-auto en lok-homo is er nu ook de heuse 'lok-bh'. Het is een idee van wijkagent Thomas Hamhuis, die met zijn vinding een lingeriedief wist te pakken.

Drie maanden geleden werd er voor het eerst lingerie gestolen van een jonge vrouw uit Hengelo. Ze had haar ondergoed 's avonds op haar balkon gehangen en de volgende ochtend was het weg.

Obsessieve
Lees ook:
Obsessieve man steelt 5000 slipjes

Wijkagent Thomas Hamhuis, die in de buurt van de vrouw werkt, dacht eerst aan een kwajongensstreek. Maar toen er een paar dagen na de diefstal een anonieme bos bloemen aan de voordeur van de vrouw hing, sloeg de schrik toe. "Het maakte haar angstig. Ze durfde niet meer alleen te slapen", vertelt een woordvoerder van de politie aan Editie NL.

Bh met zender

Er werden camera's aan de woning van de vrouw gehangen, maar een maand geleden was het weer raak. Op de beelden is te zien hoe een man, die zijn gezicht bedekt heeft, de lingerie van de lijn haalt.

Omdat de man onherkenbaar was, bedacht wijkagent Hamhuis een andere manier om hem te pakken. "Hij kwam met het idee om een bh met een zender erin te maken, die niet uit de toon valt van het ondergoed van het slachtoffer."

Een tas vol ondergoed

Afgelopen weekend hing de vrouw de lok-bh aan de waslijn. "Twee nachten gebeurde niets, maar in nacht van maandag op dinsdag zag meldkamer dat de zender bewoog", zegt de woordvoerder. "Om half drie 's nachts werd een man aanhouden met lingerie in zijn fietstassen, inclusief de lok-bh."

Bij de dader thuis vond politie een tas vol ondergoed, waarvan niet alles van hetzelfde slachtoffer is. De politie hoopt dat vrouwen die lingerie kwijt zijn, zich melden. De verdachte heeft een aantal dagen vastgezeten en is inmiddels op vrije voeten. "Diefstal van lingerie komt vaker voor, maar dit middel is niet eerder ingezet. De vrouw is enorm opgelucht."