Ga naar de inhoud
Gedesoriënteerd

Mountainbiker in Kerkrade bespoten met bijtende vloeistof

Archieffoto Beeld © iStock

Een mountainbiker die zondag in een bosgebied in Kerkrade aan het fietsen was, is door een wandelaar met een bijtende vloeistof in het gezicht gespoten.

De man kwam tijdens zijn fietstocht een wandelaar tegen die zijn hond aan het uitlaten was. "Met elkaar in gesprek rakend haalde de wandelaar plotseling een voorwerp uit zijn jas en spoot hij een bijtende vloeistof in het gezicht van de mountainbiker", schrijft de Politie Kerkrade op Facebook.

Het slachtoffer raakte door de vloeistof gedesoriënteerd, had pijn in zijn gezicht en ogen en had braakneigingen. Hij was wel nog in staat om een foto te maken van degene die de vloeistof in zijn gezicht spoot. Volgens de wet mag de politie deze foto voorlopig nog niet online plaatsen.

Op zoek naar getuigen

"Misschien is het een optie dat de wandelaar aan het politiebureau Kerkrade zijn versie van het verhaal doet." Zolang dat niet gebeurt, is de politie op zoek naar getuigen die iets van de mishandeling hebben gezien. 

Vlak voor het incident zou een andere groep mountainbikers, waar het slachtoffer niks mee te maken had, over hetzelfde stuk bospad zijn gereden.