Alien

'Huidhakken' zetten het internet op stelten

30 oktober 2018 11:59 Aangepast: 30 oktober 2018 12:34
Beeld © Instagram | fecalmatterworld

Je moet ze maar durven te dragen: lieslaarzen die gemaakt lijken te zijn van je eigen huid, compleet met tenen, duivel-hoorntjes en botten. De meningen over de bizarre huidhakken zijn nogal verdeeld.

Hannah Rose Dalton en Steven Raj Bhaskaran, de ontwerpers achter het Canadese modemerk Fecal Matter, postten deze week een filmpje op Instagram waarin een model een paar voorzichtige eerste stappen zet op haar huidhakken.

"Ja, je kunt er gewoon op lopen", schrijven ze bij het bericht, dat al meer dan 180.000 keer is bekeken.

Met huid en haar

Dalton en Bhaskaran, bekend en berucht om hun alien-achtige creaties, maakten deze laarzen eerder met behulp van protheses en photoshop. Daarop kwamen zoveel reacties dat het duo besloot om, met behulp van siliconen, laarzen te maken die echt draagbaar zijn.

Goedkoop zijn ze zeker niet: vanaf 10.000 dollar zijn de hakken voor jou. Maar dan heb je wel lieslaarzen die precies zijn aangepast aan jouw huidskleur, compleet met de hoeveelheid moedervlekken, haartjes en oneffenheden.

Kunst of eng?

De reacties op sociale media variëren van 'eng' en 'zorgwekkend' tot 'ware kunst' en 'fantastisch en uitdagend'. Zelf zegt het duo tegen Vogue dat dit is hoe mensen eruit zullen zien als we extreme lichaamsaanpassingen, sociale media en technologische ontwikkelingen hun gang laten gaan.

Het modeduo zegt in de toekomst een goedkopere én meer draagbare versie van de huidhakken op de markt te willen brengen. "We denken aan pumps."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore