Inzameling

Crowdfunding voor Alicé en Miki die door dronken automobilist werden doodgereden

29 oktober 2018 15:36 Aangepast: 29 oktober 2018 15:39
Alicé en Miki Beeld © Eigen Foto

Ze waren pas twee weken samen in Nederland. Alicé (33) en Miki (30) zouden samen hun leven gaan opbouwen in Zeeland. Zaterdagnacht spatte die droom uiteen toen ze door een automobilist die veel te veel had gedronken werden doodgereden.

De familie van Alicé is nu een crowdfundingsactie begonnen om het lichaam van Miki naar zijn geboorteland Macedonië te kunnen brengen.

Miniatuurvoorbeeld
Ongeluk

Doodrijder fietsers Goes had ruim vier keer te veel gedronken

'Niet te bevatten'

"Het is niet te bevatten wat er allemaal op ons afkomt", vertelt Sara, de zus van Alicé tegen Editie NL. "Mijn zus en Miki waren zaterdag naar een feestje van vrienden geweest, om te vieren dat ze eindelijk in Nederland waren." Op de terugweg van het feestje ging het helemaal mis. Ze werden aangereden door een automobilist die veel te veel had gedronken. Ze overleden allebei ter plekke.

Het stel woonde de afgelopen twee jaar samen op Malta waar ze elkaar hadden leren kennen. "Ze waren net in Nederland om hier alles te gaan regelen om voorgoed hier te komen wonen." Zaterdagnacht kwam er een abrupt einde aan die toekomstdroom.  

"Zijn moeder kon niet komen"

De familie van Miki is vandaag aangekomen in Nederland. "Zijn familie is nu hier, behalve zijn moeder. Zij kon niet op tijd een paspoort regelen om hier naartoe te komen." Mede daarom wil zijn familie Miki's lichaam graag mee terugnemen naar Macedonië. Om hem daar te kunnen begraven.

"Mijn zus was hiervoor niet verzekerd. En de familie van Miki kan de kosten voor de repatriatie ook niet betalen." Om het vervoer van het lichaam en de begrafenis te kunnen betalen zijn vrienden en familie van het stel een crowdfundingsactie begonnen.

'Snel hulp nodig'

"We hebben snel veel geld nodig omdat ze niet te lang kunnen wachten met de begrafenis, zijn lichaam is namelijk erg beschadigd", vertelt Sara. De familie van de slachtoffers is heel blij met alle hulp die ze krijgen. "We moeten zoveel regelen, voor mijn zus, maar ook voor de familie van Miki. Het is allemaal heel heftig maar we gaan het met z'n allen wel doen."

Ze hebben tienduizend euro nodig voor de begrafenis en de repatriatie. Alle hulp is welkom.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore