Tafelen met Takkie

Dineren met je hond: een hondenpilsje met blafpatat en kipsticks

26 oktober 2018 14:15 Aangepast: 26 oktober 2018 14:19
Beeld © Lea van Weezel

Als je hond je beste vriend is, dan wil je graag ook leuke dingen met hem doen. Naar het park, op de bank een filmpje kijken en natuurlijk ook lekker samen eten. En dat laatste kan tegenwoordig in een restaurant, met kaarslicht en een speciaal hondenmenu!

Lea van Weezel, eigenaresse van Restaurant No. 15, is verbaasd over de aandacht die ze krijgt. In het restaurant in Hoog Soeren hebben ze sinds vandaag ook lekkere dingen op de kaart staan voor viervoeters. "Het is allemaal heel onschuldig begonnen. Eigenlijk is dit voor ons heel normaal. Wij zien het als een extra dienst die we onze gasten met honden kunnen geven", vertelt ze aan Editie NL.

Lekker biertje met je hond

Het restaurant ligt in een bosrijke omgeving, vandaar dat er altijd al veel mensen met  honden te gast hadden. "Honden zijn altijd welkom geweest bij ons, zolang ze anderen niet tot last zijn natuurlijk. Ze mogen bijvoorbeeld ook niet op de stoelen of banken liggen."

Maar al die honden in het restaurant brachten Lea en haar man op het idee om ook iets lekkers voor de honden aan te bieden. "We gaven ze eerst natuurlijk al een bakje water. Maar toen we op een gegeven moment snacks en bier tegenkwamen voor honden, waren we verkocht. Het is toch super leuk om als baasje na een lekkere wandeling met je hond een biertje te kunnen doen?"

Extra service 

Daarom hebben Lea en haar man besloten om een extra kadertje aan de menukaart toe te voegen voor de honden. "We hebben hondenbier, blafpatat, mergpijpjes, kipstrips en nu omdat het herfst is ook wildsticks", vertelt Lea. "Ik ben heel benieuwd of het zal aanslaan bij de mensen. Het is natuurlijk gewoon een grappig idee, we hoeven er zeker niet rijk van de worden. Zie het als extra service, omdat we zo van dieren houden!"

Wat zit er in de producten? 

Alles wat ze serveren in het restaurant is volgens de eigenaren speciaal gemaakt voor honden. Zo zit er in het hondenbier geen alcohol en geen koolzuur. Het is te vergelijken met een soort bouillon met rund en gevogelte. De blafpatatjes zijn gemaakt van maiszetmeel en aardappel. Ze zijn uiteraard niet gezout of gekruid.  Alle andere snacks zijn 'originele' hondensnoepjes, zoals je ze ook gewoon in de winkel vindt. "Alles wat we de honden serveren is diervriendelijk geproduceerd", voegt Lea nog toe. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore