Horror and chill?

Horrify: streamingdienst alleen voor horrorfans

25 oktober 2018 15:01 Aangepast: 26 oktober 2018 12:50
Foto ter illustratie Beeld © Getty Images

Voor wie maar niet kan kiezen uit al die series en films op streamingdiensten als Videoland en Netflix is er goed nieuws. Er komen nieuwe platformen aan. 'Niche streaming', waar je een veel kleiner aanbod met een heel specifiek thema krijgt, is de toekomst.

Althans, dat denken de mensen achter Horrify. Een nieuwe Nederlandse streamingdienst die alleen maar horrorfilms en series aanbiedt. "Er zijn echt heel veel horrorfans in Nederland", zegt Patrick Olde Scholtenhuis, van Horrify. "Voor deze mensen zetten we elke week nieuwe horrorfilms en series online." Er staan momenteel iets meer dan honderd horrorfilms en series op. 

Maar is daar wel behoefte aan? Op Videoland en Netflix kunnen fans toch ook horror kijken? Media expert Reinder Rustema denkt dat er best wel een markt voor is. "Horrorfans zijn heel loyaal, heb ik mij laten vertellen. Dus als het aansluit bij wat je wil en dat vind je nergens anders, is dit top."

Zelf pakket samenstellen

Volgens Rustema gaan we steeds meer naar een model dat de kijker zelf een pakket samenstelt. "Een voetballiefhebber die alle wedstrijden wil kijken moet nu wel drie pakketten nemen om alles te zien. En dat loopt dan flink in de kosten." Een streamingdienst met alléén maar voetbal is dan een uitkomst.

Internationaal zijn al veel niche streamingdiensten te vinden. Zo kijk je op HayU alleen maar reality-tv. Met MUBI kun je alle arthouse-films kijken. Britbox zet alle Britse tv series op een rij. Crunchyroll laat je anime zien en met Lumière kun je veel Scandinavische crime series kijken.

Vanaf 30 oktober komt daar dus Horrify bij. Je betaalt dan 6,95 om een maand te kunnen griezelen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

'TV-dienst Apple vanaf 2019 wereldwijd beschikbaar'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van