Dierenleed

Inbrekers Schiedam nemen ook puppy Karel mee: 'We zijn er kapot van'

22 oktober 2018 16:34 Aangepast: 22 oktober 2018 17:22
Puppy Karel Beeld © Eigen Foto

Een inbraak ontdekken is voor iedereen verschrikkelijk. Maar ontdekken dat ook je puppy is meegenomen, is de nachtmerrie van elk baasje. Het overkwam Toon en Sebastiaan, hun hondje Karel werd door de inbrekers uit zijn bench gehaald en meegenomen.

Ze zijn er kapot van. Toon en Sebastiaan hadden Boston Terrier Karel pas nét een week, vertelt hij tegen Editie NL. "We kwamen vanochtend beneden en toen zagen we dat de bench open was. We dachten, 'dat zal hij wel zelf gedaan hebben'. Maar toen we in de gang keken zagen we dat alles overhoop lag en de deur open stond."

Toon en Sebastiaan weten niet of de dieven speciaal op zoek waren naar een puppy. "We weten niet hoe bijzonder dit hondje is, maar voor ons is hij heel bijzonder. We zijn er kapot van. Dit gun je niemand."

Antibioticakuur

De inbrekers namen niet alleen sieraden en kleding mee maar ook de kleine Karel. Een Boston Terrier van 20 weken oud die net aan het infuus heeft gelegen en een antibioticakuur krijgt. "Ze hebben de medicijnen niet meegenomen en hij moet dringend zijn kuur afmaken", legt Toon uit.

Hij hoopt dan ook dat Karel snel gevonden wordt. "We hebben uiteraard meteen de politie gebeld maar die zagen dat de daders handschoenen hebben gedragen. Dus ze kunnen niet veel doen."

Deel het Facebookbericht

Sebastiaan en Toon hopen dat iedereen het onderstaande Facebookbericht deelt in de hoop Karel snel te vinden.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`