Ga naar de inhoud
Chats verbergen

Eindelijk rust: WhatsApp komt met vakantiemodus

Archieffoto.

WhatsApp werkt aan een functie waarbij gearchiveerde chats met nieuwe berichten niet meer omhoog springen.

De nieuwe functie zit in de bètaversie van WhatsApp, meldt de site WABetaInfo. Hoewel de functie nog niet werkt, is de omschrijving van de 'Vacation Mode' helder. Schakel hem in en chats die gearchiveerd zijn blijven gearchiveerd.

Op dit moment werkt dat nog niet zo. Het is al wel mogelijk om bijvoorbeeld een groepsgesprek op 'Stil' te zetten, waardoor bij nieuwe berichten geen melding verschijnt. Maar dat gesprek komt in geval van nieuwe berichten dan wel bovenaan te staan in WhatsApp.

Zelfs als chats gearchiveerd worden, komen ze bij nieuwe berichten weer omhoog. Dat maakt het tijdens vakanties moeilijk om te ontsnappen aan bijvoorbeeld drukke werkchats.

Stille modus: geen bolletjes

Ook komt WhatsApp met een stille modus, waarbij het bolletje voor nieuwe berichten op het app-icoontje van WhatsApp kan worden uitgezet voor chats die op de stand Stil staan. Dat was tot nu toe niet mogelijk. De functie werkt al op nieuwe Android-toestellen, waar het onderdeel is van systeemfunctie Silent Mode.

Trend: niet storen

Beide nieuwe functies passen in de trend van de Niet Storen-functies die Apple en Google in hun systemen bouwen. Gebruikers kunnen steeds beter regelen wanneer zij door hun telefoon gestoord willen worden. Ook krijgen ze steeds meer inzicht in hoeveel tijd ze in apps doorbrengen.

Het is nog niet bekend wanneer de Vakantiemodus aan WhatsApp wordt toegevoegd. Doorgaans komen de bèta-functies binnen een paar maanden naar alle gebruikers van de chatdienst.

Meer tech-nieuws? Like Bright op Facebook of volg Bright op Twitter.

Hebben
Lees ook:
Hebben de nieuwe opties tegen telefoonverslaving zin?
BRIGHT is verhuisd!

Voor alle nieuwe en oude content van Bright,
klik op de link.

Ga naar Bright.nl