Ga naar de inhoud
Dierenmishandeling

Schedel van hond in Winterswijk ingeslagen: politie zoekt getuigen

De politie is op zoek naar getuigen van de mishandeling Beeld © Wijkagent Willem Saris

Afgelopen maandagochtend in de vroege ochtend werd een hond zo zwaar mishandeld dat hij uit zijn lijden moest worden verlost. De politie is nog op zoek naar de tot nu toe onbekende mishandelaars.

De wijkpolitie van Winterswijk twitterde dinsdag een foto van de mishandelde Mechelse herder. Op de foto is te zien dat de hond een gapende wond heeft op zijn borst. Maandagochtend om 5.00 werd de hond ernstig toegetakeld door onbekenden op de Keilweg in Winterswijk.

Schedel ingeslagen

De eigenaar van de 2,5 jaar oude hond trof zijn hond daar even later aan. De dierenarts was niet in staat om de jonge herder te helpen en verwees hen door naar een gespecialiseerde kliniek. Daar bleek gisteren dat niet alleen de heup van de hond uit de kom lag maar ook dat zijn schedel was ingeslagen. "In overleg is toen besloten om de hond een spuitje te geven", zegt wijkagent Willem Saris tegen EditieNL.  

Op zoek naar getuigen 

Via twitter roept de politie getuigen op om zich te melden. Wie de hond zo ernstig heeft mishandeld is namelijk nog niet duidelijk, zegt de politie "Het is een uitgestrekt gebied op de Nederlands-Duitse grens. Gisteren hebben we met een politiehond onderzoek gedaan op de plaats delict."

"Op onze oproep hebben we wel al wat tips gekregen maar die hebben weinig tot geen aanknopingspunten opgeleverd. Dus meld je alsjeblieft als je wat weet," zegt wijkagent Willem Saris.