Social media

60 duizend volgers en elke dag dezelfde foto van Frans Bauer: 'Slap geouwehoer'

09 oktober 2018 13:36 Aangepast: 09 oktober 2018 13:52
Beeld © Elke dag dezelfde foto van Frans Bauer - Facebook

Een broodrooster, een kiwi of Frans Bauer: elke dag precies dezelfde foto posten op social media en toch meer dan 60 duizend trouwe volgers hebben. 'Je vindt het hilarisch of je snapt er de humor totaal niet van.'

Deze foto van Frans Bauer wordt elke dag geplaatst door Erik en Bryan op de Facebook-pagina 'Elke dag dezelfde foto van Frans Bauer'. Elke dag ook met een ander tekstje erbij over de avonturen van hun 'Franske', zoals zij hem noemen.

Slap ouwehoeren

"Wat het succes erachter is? Slap ouwehoeren, dat is wat we doen", vertelt Erik. Het is ontstaan in een dronken bui in de kroeg. "Het begon als een flauwe grap en dat is het eigenlijk nog steeds. Het zijn dan ook wel voornamelijk studenten die ons volgen."

Erik en Bryan plaatsen Frans in een totaal andere context. "Waar we Frans kennen als een Brabantse lieverd is Franske van de Facebook-pagina toch een ander type." Hij houdt zich bezig met onder andere drank, drugs en seks. "Gewoon platte humor dus", vindt Erik.

Consequent 

"Maar we zetten Frans natuurlijk niet voor schut, je moet het vooral niet te serieus nemen. Dat doen wij ook niet", zegt Erik. 

Serieus of niet, consequent zijn ze wel. "We plaatsen elke dag een foto. Als we écht heel brak zijn bijvoorbeeld, kan het wel eens gebeuren dat we geen tekstje kunnen bedenken. Dan plaatsen we gewoon de foto zonder bijschrift. Zelfs dan krijgen we nog tientallen reacties."

Weet Frans er al van?

Erik en Bryan verdienen er uiteindelijk geen geld mee. "Dat is ook helemaal niet de bedoeling, we doen het puur voor de grap en hebben er heel veel plezier aan", vertelt Erik. "We zijn al meerdere keren benaderd door bedrijven die willen samenwerken, maar wij willen er niks commercieels van maken. Dit is het en dit blijft het."

De mannen zouden het wel heel leuk vinden als Frans iets van zich zou laten horen. "Het is niet dat we er hopeloos op zitten te wachten, hoor, maar het zou wel bizar zijn als hij nog niet af weet van deze pagina met 60 duizend volgers en hem in de hoofdrol. Wie weet ooit!"

Willekeurige voorwerpen 

Naast het account van 'Franske' bestaan er nog heel veel meer variaties. Zo heb je het Instagram-account 'samepictureofatoaster' waarop je elke dag dezelfde foto van een broodrooster te zien krijgt. Hieronder worden geen specifieke grappen, maar algemene vragen gesteld die niks te maken hebben met de rooster zelf, zoals: 'Naar welk land zou je nog graag op reis gaan?' Zo'n 300 volgers voelen de behoefte om daar dan op te reageren.

View this post on Instagram

Day 179 ~ Where have you always wanted to go? 🌏

A post shared by The Home Of 114k Soldiers (@samepictureofatoaster) on

`