Achtergelaten

Politie vindt gedumpte hond en emotioneel briefje: 'Zorg goed voor hem'

09 oktober 2018 09:42 Aangepast: 09 oktober 2018 18:36
Beeld © Twitter | Hans Manse Dierenwelzijn politie Rotterdam

Elk jaar worden er in Nederland gedumpte huisdieren gevonden. De reden voor baasjes om hun dier achter te laten, is vaak niet bekend. Bij een hond die gisteren in Rotterdam werd gevonden, is de oorzaak wel duidelijk: zijn baasje schrijft niet langer voor hem te kunnen zorgen.

Voor de deur van een gesloten dierenasiel in Rotterdam is gisteren een Amerikaanse Stafford gevonden. Bij de hond, die 2,5 jaar oud is, is een hartverscheurend briefje achtergelaten: "Kan niet meer voor hem zorgen. Heb geen inkomen en ben zelf nu op straat."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Poes met zes kittens gedumpt bij tankstation: 'Dit is een stressvolle ervaring'

De hond, die Zion heet, kon na zijn vondst worden opgevangen. De politie roept de eigenaar op om zich te melden. "Niet voor straf, maar voor mogelijke hulpverlening", schrijven agenten op Twitter.

'Hartverscheurende verklaring'

In de brief vraagt het baasje om goed voor Zion te zorgen. "Is een goeie hond. Ik kon niet anders doen dan zo - sorry." Volgens de Dierenbescherming gebeurt dit helaas vaker. "Er worden regelmatig dieren voor de deur achtergelaten, of zelfs over het hek gegooid", zegt Dik Nagtegaal tegen Editie NL. "In dit geval wordt er een hartverscheurende verklaring gegeven."  

Het spreekt voor zich dat de Dierenbescherming mensen aanraadt om hun huisdier af te geven als het asiel open is. Toch kan Nagtegaal zich de paniek van het baasje ook voorstellen: "Ik begrijp dat iemand zich schaamt voor zijn of haar situatie, of bang is dat er een rekening moet worden betaald."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore