Traditie

Petitie tegen Halloween Zoetermeer: 'Stop met verheerlijken dood en verderf'

08 oktober 2018 14:25 Aangepast: 10 oktober 2018 16:43
Foto ter illustratie Beeld © Getty Images

Met een 'Halloween Walk', een 'Halloween Circus' en 'Trick or Treat' noemt Zoetermeer zichzelf dé Halloweenstad van Nederland. Een groep christenen wil dat het feest wordt afgeschaft. "Bescherm onze kinderen tegen angst en het verheerlijken van dood en verderf."

De vrijdag voor Halloween lopen traditiegetrouw Mummies, vampieren, heksen en andere engerikken in een parade door Zoetermeer. Initiatiefnemer Ben Besuijen schrijft in zijn petitie: " Ik zet mijn vraagtekens waarom een vredige stad als Zoetermeer de ruimte geeft voor het verheerlijken van dood en verderf."

"Dit feest promoot zich als een angstaanjagend bloederig feest." Hij vindt dat er al genoeg ellende in de wereld is. Aan de Burgemeester en Wethouders van Zoetermeer vraagt hij dan ook het feest te stoppen. "Bescherm onze kinderen tegen angst en het verheerlijken van dood en verderf. Stop het feest dat georganiseerd wordt door 'Dn Leisure Management'."

'Niks met geloof te maken'

De organisatie van het feest laat aan EditieNL weten dat het feest niks met geloof te maken heeft. "Het is overgewaaid uit Amerika en het is inmiddels in Nederland en Europa ook echt een fenomeen", legt Mark Merckens van DN Leisure uit. "We organiseren het al jaren en er komen 30 tot 40 duizend bezoekers op af. Wat ons betreft gaat dat ook dit jaar weer gebeuren."

"Deze petitie is uit geloofsovertuiging gestart, en ik kan dat niet begrijpen. Maar we moeten er wel respect voor hebben", zegt Merckens. 

Petitie is ook voor niet-christenen

Hij heeft nog geen verzoek van de gemeente te hebben gehad om het feest niet door te laten gaan. De initiatiefnemer van de petitie laat aan het Reformatorisch Dagblad weten dat ook niet-christenen de petitie mogen tekenen.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore