Ga naar de inhoud
World Animal Protection

Weer ophef om Boer Zoekt Vrouw: 'Stop met het promoten van dierenleed'

Beeld © iStock

World Animal Protection is geschrokken door de aflevering van Boer Zoekt Vrouw van afgelopen zondag. Boer Marnix nam zijn dames mee naar een workshop met roofvogels en boer Wim ging samen met zijn dates zwemmen met zeehonden.

De organisatie uit hun mening in een bericht op Facebook. "Zwemmen met zeehonden en vermaak met roofvogels: wilde dieren zijn er niet voor ons vermaak", schrijven ze. "Alle wilde dieren die je iets onnatuurlijks ziet doen of waarmee je interactie kan hebben, worden mishandeld", vertelde Pascal Smit van WAP in een eerder interview met Editie NL over dierenleed. 

Geschrokken 

World Animal Protection is geschrokken van het feit dat Boer Zoekt Vrouw dierenleed hiermee promoot. We vroegen de KRO-NCRV om een reactie. Birgit Jansen, persvoorlichter van Boer Zoekt Vrouw, laat weten dat ze dit bericht mee zullen nemen bij de keuze van de dagdates bij een volgende serie. 

Ook ProRail was boos op Boer Zoekt Vrouw. In afgelopen aflevering liepen deelnemers van het tv-programma namelijk over het spoor. "Wat heeft campagne voeren tegen spoorlopers nog voor zin als een grote omroep zoals KRO NCRV de regels aan de laars lapt", tweette woordvoerder van ProRail Andy Wiemer