Koken

Koreaanse bibimbap is booming in Nederland

17 september 2018 17:38 Aangepast: 17 september 2018 18:42
Beeld © iStock

Na Koreaanse muziek en make-up is het nu het Koreaanse eten dat Nederland overneemt. Het aantal restaurants met een Zuid-Koreaanse keuken is in één jaar gestegen met maar liefst 76 procent. Hoe ziet deze Zuid-Koreaanse keuken eruit?

In tegenstelling tot de Chinese keuken is het Koreaanse eten dat je hier in Nederland kunt eten ook echt het eten zoals je het eet in Korea. "Het is hooguit iets minder pittig", zegt Korea-deskundige Remco Breuker. Hij eet elke dag Koreaans. 

Hoge levensverwachting door gezond eten

"Naast dat het erg lekker is, is het ook nog eens heel gezond. Daarom stijgt de levensverwachting in Zuid-Korea ook zo", legt Breuker uit. De Koreaanse keuken staat bekend om de grote hoeveelheid knoflook. "Zelfs knoflook-liefhebbers zullen het veel knoflook vinden. Daarnaast serveren ze ook veel gefermenteerde producten. Vooral de bibimbap is erg populair onder westerlingen."

Bibimbap betekent letterlijk 'gemixte rijst', gemaakt met rijst, groenten, vlees en gefermenteerde rode peperpasta. Alle groenten moeten op een eigen manier bereidt worden, waardoor het recept wel wat tijd in beslag neemt. 

Recept bibimbap

Als je nu benieuwd bent geworden naar de Zuid-Koreaanse keuken, dan kun je zelf de keuken in duiken en het recept van de Bibimbap maken! 

How To Make Bibimbap

`