Aparte smaakcombinaties

Nieuw in het schap: stroopwafels met lavendel-zwarte peper en mango-chili

14 september 2018 12:12 Aangepast: 14 september 2018 14:01
Beeld © Albert Heijn

Stroopwafels met aardbeiensmaak, rozemarijn-zeezout of mango-chili? Ja, sinds kort zijn de Hollandse koeken ook met die smaken verkrijgbaar. Twitteraars zijn er duidelijk over: zij zitten niet op vreemde combinaties te wachten.

Sinds een week liggen er veel nieuwe koeken in de schappen bij Albert Heijn, waaronder stroopwafels met nieuwe smaken zoals sinaasappel en lavendel-zwarte peper. Juist die pakjes leveren honderden reacties op op Twitter.

'Dit land gaat kapot en dit is waarom', schrijft Marcel Steeman op de berichtensite. Hij kan op veel bijval rekenen. 'Gedver! Laat de stroopwafel alleen' en 'Waarom?' zijn reacties op zijn tweet. Albert Heijn kan wel lachen om de ophef. "We willen keuze bieden," zegt een woordvoerder. "Voor wie denkt 'geef mij die gewone maar' liggen er ook traditionele stroopwafels in de winkel."

'Het slaat door'

Naast de nieuwe stroopwafelvarianten zijn twitteraars ook niet blij met Goudse kaas met pompoenkruiden, popcorn met tompoucesmaak en de vele pindakaasvarianten.

"Zuurpruimen," reageert foodblogger Claartje Schröder van Foodness. Toch snapt ze wel dat mensen klaar zijn met al die gekke smaken. "Het slaat wel wat door met de aparte smaakcombinaties. Een beetje experimenteren is leuk, maar op een gegeven moment gaat dat trucje mensen irriteren."

Ruimte voor een toevoeging

De stroopwafel leent zich volgens Schröder prima voor een apart smaakje. "Het is gewoon een koekje met karamel. Daar is genoeg ruimte voor een toevoeging, net als bij de pepernoot en het paaseitje." Albert Heijn laat weten dat de Red Velvet-muffin en choc chip de meest populaire nieuwe koek in de winkel is.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore