Dierenambulance

Kalkoen gered van ontgroening studenten

14 september 2018 10:55 Aangepast: 14 september 2018 11:44
De kalkoen is opgehaald door de Dierenambulance Beeld © Facebook.com/DierenZorgEemland

Medewerkers van de Dierenambulance Eemland hebben een kalkoen gered die gebruikt werd bij een ontgroening van studenten. Dat schrijft DierenZorg Eemland op haar Facebookpagina.

De kalkoen die bij een studentenontgroening zou zijn gebruikt 'lag er als een sneu hoopje vogel bij', schrijft DierenZorg Eemland in een bericht op Facebook. De Dierenambulance en -opvang willen niet vertellen waar de vogel is opgehaald en welke studentenvereniging het dier gebruikte bij de ontgroening.

De medewerkers van de opvang kunnen absoluut niet lachen om deze ontgroeningsactie "Een dier gebruiken bij een ontgroening is echt niet grappig… Zeker niet als je de kalkoen in kwestie bent en vervolgens aan je lot wordt overgelaten."

'Het echte kalkoenengeluid'

Het vangen van het dier was niet makkelijk, maar de kalkoen is uiteindelijk met de Dierenambulance naar de Vogelopvang in Soest gebracht.

Inmiddels gaat het goed met hem. "Hij is een keer de vijver in gevallen, eet gezellig mee met de zwanen en de geiten en trakteert ons met regelmaat op het echte kalkoenengeluid: GOBBLEOBBLEGLOBBEL!' schrijft de opvang op Facebook.

`