Nederlandse muziek

Hollandse hitjes zijn afknapper tijdens seks, maar wel goed voor ons humeur

14 september 2018 10:39 Aangepast: 14 september 2018 12:33
Beeld © Thinkstock

Nederlanders houden van muziek van eigen bodem, maar in de slaapkamer zetten we het liever niet op. Dat blijkt uit onderzoek van radiozender 100% NL.

Nederlandse muziek vinden we niet romantisch. Slechts 3 procent van Nederlanders zet een nummer van een Nederlandse artiest op tijdens de seks.

We luisteren het liever als we onderweg zijn: 57 procent van ons zet dan een hit van Hollandse bodem op. Deelnemers aan het onderzoek luisteren Nederlandse muziek ook als goede muziek om te ontspannen of tijdens het poetsen.

Meezingen goed voor humeur

Meezingen doen we graag met Nederlandstalige nummers. 70 procent van de vrouwen doet dat op ieder moment dat het kan. Mannen zijn wat minder uitbundig: iets minder dan de helft van hen blèrt mee. Volgens 89 procent van de meezingers krijg je er een beter humeur door.

88 procent van ons is trots op de muziek van Nederlandse artiesten en driekwart vindt die ook steeds beter worden. Marco Borsato wordt gezien als de beste artiest aller tijden van eigen bodem. Deze maand is ook hij te horen in de Top van de Nederpop op 100% NL.

`