Niet in beeld

Meer privacy voor dierentuinbezoekers? Zet een dinomasker op!

11 september 2018 14:32 Aangepast: 11 september 2018 15:47
Bezoekers kunnen een dinomasker opzetten voor de privacy Beeld © Dierenpark Amersfoort

Bezoekers aan Dierenpark Amersfoort die niet herkenbaar in beeld willen, kunnen nu een dinosaurus-masker opzetten. Het dierenpark begint deze week met een proef om op die manier de privacy van bezoekers te garanderen.

Dierenpark Amersfoort krijgt steeds vaker het verzoek van bezoekers om niet gefotografeerd of gefilmd te worden tijdens hun dagje uit. Om aan die vraag tegemoet te komen bedacht het dierenpark een proef waarbij bezoekers een dinomasker kunnen opzetten om niet herkenbaar in beeld te komen.

Delen met vrienden en familie

Veel parkbezoekers maken tijdens hun bezoek een foto of een filmpje en delen dit met vrienden en familie. Maar niet iedereen is er dus van gediend om op die manier vastgelegd te worden.   

"We willen op een speelse manier deze behoefte van onze bezoekers serieus nemen", zegt Marije Allemekinders van Dierenpark Amersfoort. "De stoere dinoprints passen leuk binnen onze dierentuin. We hebben de eerste bezoekers met masker al gespot, zowel volwassenen als kinderen", zegt Allemekinders.

Het is de eerste keer dat een dierentuin privacy-maatregelen neemt. De proef loopt tot de herfstvakantie. Dan gaat het dierenpark kijken of de dinomaskers een blijvertje zijn of niet. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore