Eindhoven Airport

Raadslid wil Eindhoven-souvenirs op vliegveld: 'Alleen Amsterdam-tas te koop'

07 september 2018 14:32 Aangepast: 07 september 2018 17:00
Deze Amsterdam-souvenirs zijn op Eindhoven Airport te koop Beeld © Facebook.com/TjerkLangman

Een Eindhovens raadslid wil dat er meer Eindhoven-souvenirs te koop zijn op Eindhoven Airport. Hij roept zijn stadsgenoten op de souvenirwinkel op het vliegveld te mailen.

Het Eindhovense raadslid Tjerk Langman van de Lijst Pim Fortuyn werd gewezen op de Amsterdam-souvenirs op het Eindhovense vliegveld. Toen hij dat met eigen ogen ging bekijken, verbaasde het assortiment hem toch. "Ik zag Amsterdam-petten en –tassen. Holland-klompen en van die kleine grachtenpandjes", zegt Langman tegen Editie NL. "Ergens in een hoekje vond ik nog een Eindhoven-magneetje voor op de koelkast."

Toen hij aan het personeel van de souvenirwinkel vroeg of ze niet meer Eindhoven-souvenirs hadden, vertelden medewerkers dat ze die vraag wel vaker krijgen. "Er zijn natuurlijk veel toeristen die via dit vliegveld naar Amsterdam reizen", zegt het raadslid. "Maar lang niet allemaal. Er zijn nu echt te weinig Eindhoven-souvenirs."

Eindhoven-petten en iets van PSV

Langman zou graag meer petten met de stadsnaam erop zien. "Misschien ook wat van PSV, die spelen in Europa." Hij mailde en belde met de directeur van AviFlora, het bedrijf achter de souvenirshop. "Die zei dat mensen die een ander winkelassortiment willen, kunnen mailen."

Daarom roept het raadslid iedereen die het met hem eens is via Facebook op te mailen. Naar eigen zeggen heeft hij al meerdere mails doorgestuurd gekregen. Bij AviFlora was niemand aanwezig om te reageren op het bericht.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore