Ga naar de inhoud
EditieNL

Magnum komt met veganistische Classic en Almond: melk vervangen door erwten

Beeld © Instagram | plantbasedbyheart

Goed nieuws voor alle veganisten: Magnum introduceert twee smaken veganistisch ijs. Vanaf vandaag kun je in Zweden en Finland de koude lekkernijen met een plantaardige basis eten.

De Magnum Vegan ligt vanaf vandaag in de winkel in Finland en Zweden. Voor de Magnum Vegan Classic en Magnum Vegan Almond is eiwit uit erwten gebruikt, als alternatief voor melk-eiwitten. Ook de chocolade is natuurlijk zonder melk. 

ZIE OOK: McVegan gelanceerd bij McDonald's in Finland en Zweden

IJsmerk Ben & Jerry's ging Magnum voor. Van smaken als Chunky Monkey, Coffee Caramel en Chocolate Fudge Brownie zijn de veganistische varianten in Nederland al te verkrijgen. De Magnum-ijsjes kun je vooralsnog alleen in Scandinavië kopen.

Veel vraag in Nederland

"Sinds Ben & Jerry's op de markt is, merken we dat er in Nederland ook veel vraag is naar de veganistische Magnum", zegt een woordvoerder van Unilever tegen Editie NL. "Omdat in Zweden en Finland de meeste veganisten wonen, hebben we ervoor gekozen de ijsjes eerst alleen daar in de schappen te leggen."

Of en wanneer de vega-Magnums in Nederland te koop zijn, is niet bekend.

Mis niets meer van Editie NL: like ons op Facebook. Dagelijks leuke livestreams, en de laatste nieuwtjes in artikelen, video's en foto's. 

Meer op rtlnieuws.nl:

Bron: Editie NL