EditieNL

Lisanne verloot haar trouwjurk: 'Ik hoop dat een ander erin kan stralen'

28 augustus 2018 11:35 Aangepast: 29 augustus 2018 08:52
Beeld © Eigen foto

Het is voor veel vrouwen een kledingstuk dat ze hun hele leven bewaren: de trouwjurk. Maar Lisanne Verest Saas is er een jaar na haar bruiloft al klaar mee. Ze heeft besloten haar jurk te verloten onder vrouwen die er zelf geen kunnen betalen.

"Hij hangt nu al een jaar op dezelfde plek. Ik kijk er weleens naar, maar verder doe ik er niks mee", zegt Lisanne Verest Saas tegen Editie NL. De vrouw uit Helmond heeft het niet over een paar oude schaatsen, maar over haar trouwjurk. "We zijn aan het verhuizen en ik hou enorm van de jurk, maar ik maak er nog liever een ander blij mee."

ZIE OOK: Hoe duur schat je deze trouwjurken?

En dus plaatste ze een oproep op social media: "Het huwelijk is een prachtig moment waar veel vrouwen dromen. Daarom wil ik mijn jurk schenken aan een aanstaande bruid die het minder breed heeft." 

'Een brok in mijn keel'

Vrouwen uit de regio Helmond-Eindhoven-Geldrop kunnen Lisanne tot morgenavond een bericht sturen. Daarna doet ze alle verhalen in een bak en trekt haar dochtertje het winnende lootje. "Het is echt een loterij. Ik heb geen invloed op wie de jurk uiteindelijk krijgt."

Sommige berichten grijpen haar meer dan andere. "Iemand schreef dat ze na 23 weken haar zwangerschap heeft moeten afbreken. Zij en haar vriend willen heel graag trouwen, maar geven het geld liever uit aan zwangerschapsonderzoek. Daar krijg ik een brok van in mijn keel."

'Hoop dat ze hem daarnaa weer doorgeeft'

Tot morgenavond kunnen vrouwen hun 'trouwlootje' inleveren. De winnares moet wel zeker weten dat ze de jurk echt wil dragen: "Als ze hem op komt halen kan ze hem niet meer passen. Ik hoop dat ze hem net zo mooi vindt als op de foto en dat ze erin kan stralen."

Voor iedereen nog interesse heeft: het gaat om een strakke, witte strapless jurk (maat 38) met diamantjes erop en heeft een kleine sluier. Ook de schoenen (maat 37), de hoepel en het korset mag je meenemen. "Het lijkt me heel leuk om een foto te krijgen als de vrouw getrouwd is en ik hoop dat ze de jurk daarna ook weer doorgeeft."

Mis niets meer van Editie NL: like ons op Facebook. Dagelijks leuke livestreams, en de laatste nieuwtjes in artikelen, video's en foto's. 

Meer op rtlnieuws.nl:

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore