EditieNL

Aangereden egel krijgt spalkje en verband: 'Het mocht helaas niet baten'

23 augustus 2018 09:45 Aangepast: 23 augustus 2018 09:48
Beeld © Facebook | Stichting Vogel- en Dierenopvang de Bonte Piet

Bij Dierenopvang de Bonte Piet in Midwoud worden dagelijks gewonde dieren binnengebracht. De dieren worden verzorgd en kunnen aansterken, maar soms moet er meer gebeuren om dieren beter te maken. Dinsdag moesten de verzorgers zelf een speciale spalk maken voor een egel die was aangereden.

"Tante Cor is een oud omaatje dat helaas werd aangereden", schrijft Dierenopvang de Bonte Piet op Facebook. De egel werd dinsdag binnengebracht bij de opvang en heeft medicijnen gekregen tegen de pijn en schock. "We zagen al snel dat haar pootje was gebroken", zegt Andra Minnema tegen Editie NL

ZIE OOK: Egels hebben het zwaar: 'Zet schoteltjes met water en fruit neer'

Omdat de breuk buiten het lichaampje van de egel zat, konden de medewerkers haar een "heel mooi laarsje" geven: een spalk en een klein blauw stukje verband. "Ondanks dat de egel na de behandeling geen pijn meer had, en veilig in de opvang zag, maakten we ons nog wel zorgen om haar", zegt Andra. 

Tekst gaat verder na post

'Egeltje is uiteindelijk overleden'

Het komt niet heel vaak voor dat egels een spalkje krijgen, omdat ze maar korte pootjes hebben. "Soms amputeren we een pootje, want ze kunnen zich prima redden met drie pootjes."

De egel is na de operatie in de couveuse gelegd om op temperatuur te blijven. "Toch mocht alle zorg niet baten. Het egeltje is uiteindelijk overleden", zegt Andra. De verzorger denkt dat de stress na de aanrijding haar te veel is geworden, of dat ze en inwendige bloeding heeft gehad. 

Mis niets meer van Editie NL: like ons op Facebook. Dagelijks leuke livestreams, en de laatste nieuwtjes in artikelen, video's en foto's. 

Meer op rtlnieuws.nl:

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore