Ga naar de inhoud
EditieNL

Een crop top en make-up voor mannen: 'Een toffe ontwikkeling'

Beeld © Lee Dong-Wook | ASOS

Schrik niet als je binnenkort een groepje mannen met make-up en blote buik ziet rondlopen. De moderne man draagt een crop top, oogschaduw en foundation. Tenminste, als het aan Chanel en ASOS ligt.

Vrouwen dragen rokken, mannen broeken. Vrouwen hebben make-up op, mannen natuurlijk niet. En vrouwen laten hun buik zien, mannen bedekken zichzelf. Deze stijlcliché's zijn anno 2018 echt verleden tijd en de grote merken spelen daar slim op in.

ZIE OOK: Steeds meer mannen geven toe aan make-up

Modehuis Chanel lanceert in september een make-up lijn voor mannen. In de Boy de Chanel-collectie zit een foundation, een bruinpotlood, een lippenbalsem en een wenkbrauwpotlood. "Schoonheid heeft niet te maken met geslacht, maar met stijl", zegt Chanel in een statement.

'Wasbordje laten zien'

Dat het verschil in vrouwen- en mannenproducten minder duidelijk wordt, zien we al langer in de kleding die we dragen. Het merk ASOS gaat hier een stapje verder in: de crop top voor mannen ligt vanaf nu in de schappen. Het shirt is verkrijgbaar in small, medium en large en is speciaal voor alle mannen die hun wasbordje willen laten zien.

De 'extreme cropped vest', zoals ASOS het artikel noemt, kunnen mannen online voor zo'n 10 euro bestellen. De make-up van Chanel wordt in september gelanceerd in Zuid-Korea en zal pas vanaf november in andere landen verkrijgbaar zijn. 

Vlogger Matt Hey geeft make-up tutorials op YouTube

'Het wordt steeds meer één geheel'

Dat het verschil tussen mannen- en vrouwenkleding steeds kleiner wordt, ziet Pip Peters, shopping editor bij Grazia, ook: "Er zijn tegenwoordig vrouwenmodeshows waar mannen meelopen en andersom. Het wordt steeds meer één geheel." Pip shopt zelf ook vaak op de mannenafdeling. "Die jasjes en blouses vallen gewoon mooier", zegt ze tegen Editie NL.

Volgens haar gaat mode steeds minder om mannen of vrouwen. "Dat je als man ook make-up kunt dragen vind ik een toffe ontwikkeling. Als mannen puisjes willen verbergen, of hun ogen groter willen maken, dan moet dat kunnen." Ze denkt dat meer merken Chanel zullen volgen en zodra bekende mannen make-up gaan dragen, anderen snel zullen volgen.

Mis niets meer van Editie NL: like ons op Facebook. Dagelijks leuke livestreams, en de laatste nieuwtjes in artikelen, video's en foto's. 

Meer op rtlnieuws.nl: