EditieNL

Agent in Tiel neemt selfie met lama: 'Om af te strepen op onze dierenbingokaart'

22 augustus 2018 10:15 Aangepast: 22 augustus 2018 10:19
Het vrolijke kiekje van de agent en de lama Beeld © Facebook | Politie Tiel

Verdwaalde katten of honden zijn voor de politie dagelijkse kost. Maar af en toe stuiten agenten op meer exotische exemplaren: in Tiel was de politie gisteren druk bezig met het vangen van een lama.

De politie in Tiel keek wel even raar op toen ze gistermiddag een oproep kregen van de meldkamer: "De melder komt een loslopende lama tegen." Nadat de agenten bij elkaar gecheckt hadden of ze echt hoorden wat ze dachten te horen, reden ze naar de locatie.

ZIE OOK: Inwoner Ommen schrikt van olifant in tuin

Eenmaal aangekomen op de Rivierenlandlaan zagen ze inderdaad een wollige, wit-bruine lama rondhuppelen. "De eigenaren waren al druk bezig om het dier te vangen. Echter was het een eigenwijze lama die zich niet zomaar liet vangen", schrijft de politie op Facebook

Tekst gaat verder na post

'Niet vertrekken zonder selfie'

Uiteindelijk slaagden de agenten er samen met de eigenaren in om de lama te vangen en hem terug naar zijn verblijf te brengen. "Voor ons beide was het de eerste keer dat we een lama hadden gevangen." 

En zoals dat tegenwoordig gaat, moest er natuurlijk ook een foto worden genomen met de vangst. "Wij kunnen deze ook weer afstrepen op onze dierenbingokaart! Ook bij meneer lama mocht ik niet vertrekken zonder selfie."

Mis niets meer van Editie NL: like ons op Facebook. Dagelijks leuke livestreams, en de laatste nieuwtjes in artikelen, video's en foto's. 

Meer op rtlnieuws.nl:

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore