EditieNL

WK Super Mario Kart in Nederland: 'Het is gewoon nostalgie'

16 augustus 2018 14:41 Aangepast: 16 augustus 2018 15:19
Beeld © Nintendo.nl

Deze week wordt het WK Super Mario Kart gehouden in Alphen aan de Rijn. Zestig deelnemers uit elf landen strijden om de titel en spelen een van de populairste games ter wereld.

Het is voor het eerst dat het WK Super Mario Kart in ons land wordt gehouden. De hele week proberen Fransen, Duitsers, Amerikanen en ook een aantal Nederlanders dag-winnaar te worden. Van elf uur 's ochtends tot elf uur 's avonds wordt er gespeeld. Zaterdag wordt de wereldkampioen uitgeroepen.

"Het is een heel toegewijde groep spelers," zegt Richard de Knegt. In zijn Esport Game Arena wordt het wereldkampioenschap gehouden. "Het heeft te maken met nostalgie. De deelnemers zijn tussen de dertig en vijftig jaar oud, dus ze waren nog heel jong toen het spel in 1992 verscheen."

'Het is voor iedereen leuk'

Nog altijd zijn is Mario Kart enorm populair. Sinds de jaren negentig zijn er nog acht versies van spel verschenen. Volgens Emiel Kampen van Gamekings maakt dat dat zowel kinderen als hun ouders de game nog steeds graag spelen. "Het heeft zowel een moderne als een retro-vibe. Voor nieuwere consoles zijn nieuwe uitgaven te koop, het is dus voor iedereen leuk."

Een grote geldprijs is er voor de fanatieke Mario Kart-spelers niet te winnen. Volgens organisator De Knegt maakt dat de deelnemers niet uit. "Dit is het eerste spelletje dat ze speelden. In hun jeugd zijn ze hier al verslaafd aan geraakt." Het WK is tot en met zaterdag gratis te bezoeken. 

Mis niets meer van Editie NL: like ons op Facebook. Dagelijks leuke livestreams, en de laatste nieuwtjes in artikelen, video's en foto's. 

Meer op rtlnieuws.nl:

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore