Ga naar de inhoud
EditieNL

Elisabeth (99) is al 80 jaar secretaresse, en wil nog lang niet stoppen

Beeld © Instagram Culver Academies

Terwijl de meeste mensen na hun 65e met pensioen gaan, weet de 99-jarige Elizabeth Davis van geen ophouden. Zij vierde onlangs dat ze al 80 jaar secretaresse is op dezelfde school. En als het aan haar ligt gaat ze nog jaren door.

'Mevrouw Davis', zoals iedereen haar noemt, is een geliefd figuur in het Amerikaanse dorpje Culver. Op de lokale school was ze al secretaresse toen de meeste bewoners nog geboren moesten worden. Met haar typemachine en klassieke handschrift is ze inmiddels in icoon op Culver Academies.

Davis is in 1936 bij de school terecht gekomen toen ze van een kennis hoorde dat ze daar hulp nodig hadden. "Ik had net mijn middelbare school afgemaakt, en niet genoeg geld om te gaan studeren" vertelde ze aan ABC News. Davis is altijd op dezelfde plek gebleven, en inmiddels heeft ze al onder tien verschillende directeuren gewerkt. Al die jaren heeft ze in hetzelfde kantoortje gezeten.

Onder de mensen

Davis is nog altijd dankbaar dat ze elke dag op de school mag komen werken. Helemaal na de dood van haar man Eldon in 2004 vindt ze het ze het prettig om de mensen om haar heen te hebben. "Ik ben gelukkig, omdat ik sinds het overlijden van man mijn thuis helemaal alleen ben. Overdag ben ik hier met mensen, die zeggen dat ik mijn werk goed doe."  

Het meeste werk doet ze op de typemachine, omdat ze nooit geleerd heeft om met de computer te werken. "Ik was nooit van plan om hier zo lang te blijven", zegt Davis. "Ik doe wat ik kan op mijn typemachine. Ik ben gek op dat apparaat."

Nog niet stoppen

Op dit moment denkt ze er nog niet aan om te stoppen. Ze woont nog zelfstandig thuis, en wordt elke dag opgehaald door een collega. Zo denkt ze nog best even vooruit te kunnen. "De school is altijd goed voor me geweest, en ik blijf gewoon mijn best doen." 

Meer op editienl.nl: