EditieNL

Modehuis ontwerpt extreem luchtige trui: 'Als de ontwerper door al zijn ideeën heen is'

10 augustus 2018 13:48 Aangepast: 10 augustus 2018 13:57
Beeld © Maison Margiela

Het Belgische modehuis Maison Margiela heeft een trui ontworpen die bijna volledig uit lucht bestaat. Alleen de randen van de trui bedekken het lichaam, de rest is van het simplistische kledingstuk is weggelaten.

Het lijkt wel alsof de ontwerper nog moet beginnen met naaien, maar niets is minder waar: de Décortique V-Neck Sweater bestaat echt alleen uit naden. Eerder ontwierp Maison Margiela al een erg luchtig zomershirt, maar deze volledig wollen trui maakt deel uit van de wintercollectie.

ZIE OOK: Modehuis Balenciaga komt met 't-shirt shirt' van ruim 1000 euro

Zoals het model op de foto's het kledingstuk draagt, kunnen de lijntjes stof nog enigszins warm zijn in het najaar. Toch is dat niet hoe de maker de Décortique V-Neck bedacht heeft. 'Wie mooi wil zijn, moet kou lijden', lijkt het motto.

Tekst gaat verder post

'Wat is er met de mode gebeurd?'    

Op social media reageren veel mensen vol ongeloof op het shirt: "Dit krijg je als de ontwerper door al zijn ideeën heen is", schrijft iemand. "Wat is er met de mode gebeurd? Hahaha", reageert een ander. 

Iedereen die geïnteresseerd is in de zwarte stiksels, mag daar ook nog een behoorlijk bedrag voor neerleggen: de trui kost 650 euro. 

Mis niets meer van Editie NL: like ons op Facebook. Dagelijks leuke livestreams, en de laatste nieuwtjes in artikelen, video's en foto's. 

Meer op rtlnieuws.nl:

`